Vinneren av Norges beste pallemøbel– 2014 

Kilden utlyste en konkurranse i april 2014, for å inspirere det norske folk til å bruke kreativitet og lage møbler og bruksgjenstander av gjenbrukte paller. Paller er billige, til og med gratis og kan lett omarbeides til flotte, solide møbler.

Vi sendte ut 120 idèer til pallemøbler og fikk mange flotte møbler i retur.
BIK – 40 fantastiske måter å bruke gamle paller
BIK – Bruk paller på 80 kreative måter
Dessverre fikk vi ingen pallehager denne gangen, men håper flere kaster seg ut i pallehager til neste års konkurranser! Vi har endt opp med 3 personer som vi håper vil inspirere andre videre til gjenbruk.

Vinneren av årets beste pallemøbel er: Sissel Saur Røed

GRATULERER!

Sissel har inspirert flere allerede med sine flotte pallemøbler vi tok oss friheten å bruke forut for konkurransen. I tillegg til hennes fargerike og lekre sittegruppe og bord, har hun innredet et vaskerom med paller vi falt fullstendig for og kårer til vinnere av konkurransen. Kan det gjøres enklere og mer gjenbruksvennlig?

Sissel forteller oss følgende om sin interesser for pallemøbler.

«For min del så begynte denne trenden for flere år siden, da den første Palleloungen ble laget og stod ferdig til bruk her ute på terrassen. Siden så skulle det vise seg å bli mange flere palleproduksjoner her. Ett utrolig flott gjenbruksmateriale som pallene er, får du de helt unike møbler og interiør som ingen andre har maken til. Må vel innrømme at jeg etter hvert ble fullstendig hekta på å få laget ting av paller. Det som nok jeg er aller mest fornøyd med må vel være Pallevaskerommet som fremstår i en unik cottage/hampton stil, laget av paller.

Etter som jeg skriver min egen interiørblogg, legger jeg ved linker til innlegg der bilder, fremgangsmåte kan sees.

Pallevaskerom

sissel4

sissel5

Også i hagestuen ble det laget en selvdesignet hagegruppe av paller. Denne ble malt i spreke farger og tror kanskje ikke det finns maken til denne 🙂 Har etter hvert bygget om benkene for å få mere komfortabel sittebredde.

Sissels blogg

Kan også nevne at vi har bygget skillevegg ved trappnedgangen av 3.stk paller, krydderhyller, hyller ved uteplassen osv..så her er det stadig nye palleprosjekter på gang.»

Takk for flott innsats Sissel! Vi ser frem til nye kreasjoner fra deg!

 

Vi vil gjerne gi hederlig omtale til to andre deltakere i konkurransen.

Mariann Aase har sendt oss dette bidraget:

marilu1

«Jeg ønsket meg nye møbler til hagen. Jeg har lenge syns at utemøbler av paller er flott, tenkte dette skulle bli vanskelig å få til ordentlig. Men jeg kastet meg i prosjektet, og reiste rundt til ulike butikk, arbeidsplasser o.l for å samle inn gratis paller. Du kan også kjøpe paller på eks. fk-kjøpet, men mitt poeng var å få mye ut av ingenting. Så for min del ble det å «fiske» etter paller i en periode da. Det var litt arbeid med beising av møblene og saging etter mål. Men det var virkelig verdt arbeidet! Jeg brukte en grå beis på pallene, beiset de bare en gang og var ikke så veldig nøye med arbeidet. Jeg ønsket at de skulle ha en litt «røff» look, og med synlige tegn på at dette var en brukt europalle. Sofaen er 2 paller i høyde og en palle i rygg. Ingen av disse er en hel palle lengre, de er sagd til etter ønske. Det er også festet tre og tre paller med skruer etc. slik at sofaen kan flyttes på hvis det er behov for det. Jeg skulle egentlig kjøpe skum-madrass og trekke denne med stoff som tålte regn etc. Men på Ikea hadde de billige og regntette puter, så da ble det heller det. Sofaen er fantastisk å sitte på, håper jeg har den i mange år fremover.

Bordet er to paller som står på hjul med bremse. Også malt med grå beis. Hjulene ble kjøpt på Jula, til noen hundrelapper. Alt er skrudd sammen med skruer.

Jeg har også valgt å bruke en kabeltrommel som side-bord. Kabeltrommel kan du få fatt i hos elektrikere, de har mange størrelser.

Veldig fornøyd og glad i denne utegruppen. Og den kostet meg godt under 3000kr!

Både palle og kabeltrommel er arbeidsfolk nok glade for å gi bort, de blir dessverre i mange tilfeller kastet.»

Takk for flott bidrag og inspirasjon Mariann! 

 

Torstein Langmyr har sendt oss dette bidraget:

Torstein sier: «For litt over ett år siden tenkte jeg ikke økonomi eller gjenbruk. Nå ser jeg muligheter og alternative bruksområder på ting overalt:)

Driver og ombygger et gammelt kjøkkenbord til stuebord pt. Fargen er en blanding mellom sort og «Grønn Marie». Blir knalltøft;)»

Det skal bli en kombinasjon av romavdeler (seng/»stue»), bokreol og svingbar tv-benkeplate (360 grader).

torstein2 torstein3

Takk for flott innsatsen Torstein. Vi ser frem til flere bidrag fra deg også!

 

Reklame:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *