Life Running Out of Control

«Ut med Monsanto! Ut med Monsanto!» roper en flokk rasende indiske bønder. De klandrer bedriften for for å gjøre dem til gjeldsslaver ved å selge upålitelige genmodifiserte frø til fireganger den normale pris. Frøene var ment å gi store avlinger, kreve mindre sprøytemidler og produsere høyere kvalitet av bomull. Men den forventede store innhøstingen uteble. I stedet så florerer det med sykdom i plantene, og dette tvinger dem til å bruke mer og dyrere kjemikalier

Over hele verden møter multinasjonale selskaper som Monsanto uventet motstand mot sine genmodifiserte produkter. Men er disse bekymringene rettferdiggjort, eller kjemper aktivister mot fremskrittet? De anerkjente filmskaperne Bertram Verhaag og Gabriele Krober legger her ut på en vakkert filmet global reise for å utforske utviklingen av genteknologi. Reisen strekker seg over tre kontinenter hvor vi får høre fra forskere, bønder og aktivister som er i hjertet av debatten.

Se hele filmen her.

http://youtu.be/g2af6-YOUMQ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *