En god latter forlenger livet, og vitenskapen er faktisk enig

Det sies en god latter forlenger livet , men kanskje ikke alle er  klar over hvor mye sannhet det er i de ordene. Diabetes, hudsykdommer, astma, hjerte og karsykdommer, listen er lang på hva en enkel hyggelig sak som å le kan hjelpe kroppen med.

Her er utdrag fra en enkeltstudie av en 88 år gammel pasient som ble funnet å ha et avansert stadie av magekreft. Pasienten ble ansett som å være for gammel til den konvensjonelle behandling, og legene anbefalte da latterterapi. Studien ble publisert i the journal of the Japan Hospital Association i 2010.

«Considering the patient’s age and her desire not to receive cancer treatment, we prescribed laughter therapy as recommended by the Society for Healing Environment. The program was implemented in a laughter-inducing environment and onsisted of five stages: (1) Making the patient feel safe, (2) Relaxing the patient, (3) Increasing the effectiveness, (4) Improving her condition and (5) Increasing her joy of living.

One year and seven months later, an endoscopy of the lesser curvature of the middle stomach body indicated that the lesions clearly improved with a morphological reduction into IIa + IIc masses. A tissue biopsy revealed that nucleus abnormality clearly improved from the initial diagnosis, with no irregularity in size.

Now, five years after the initial diagnosis, she maintains a good condition.

Laughter, one of our casual behaviors, has the effect of reducing the stress experienced by the human body.
Laughter is expected to become alternative medicine in the future, and we hope to see more reports and evidence on soothing therapies using laughter.»

Mer om humor og latter sine terapeutiske egenskaper,  http://www.greenmedinfo.com/therapeutic-action/laughterhumor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *