Farmasøytisk industri – Samtidens vaneforbryter

En Cochrane artikkel fra 2012 viser oss litt av den enorme mengde kriminalitet vi kan finne hos famasøytisk industri. Studien hadde som mål å finne ut om farmasøytisk industri var gjentagende i sin kriminalitet, og de 10 største selskapene ble undersøkt. Sjelden har man opplevd så krasse ord fra Cochrane. Den ble publisert i the British Medical Journal under tittelen Big pharma often commits corporate crime, and this must be stopped.

Vi gir deg her noen utrag fra artikkelen og gjør oppmerksom på at uthevinger er utført av Kilden.

«I found recent examples (2007 to 2012) of serious crimes committed b…y each company. The crimes included marketing drugs for off-label uses, misrepresentation of research results, HIDING DATA ON HARMS, and Medicaid and Medicare fraud. Doctors were often complicit in the crimes, as kickbacks were common. THE CRIMES WERE REPETITIVE.»

«Thus, there can be no doubt that the crimes are widespread and repetitive, which suggests THEY ARE COMMITTED DELIBERATELY. The obvious reason is that CRIME PAYS,»

 «Doctors are complicit in the crimes when they accept kickbacks and engage in other types of corruption, often in relation to illegal marketing. When drugs are marketed to non-approved uses, we don’t know whether they are effective, and they could also
 be more harmful, e.g. if used in children. This practice has therefore been described as USING THE CITIZENS AS GUINEA PIGS ON A LARGE SCALE without their informed consent»

Har farmasøytisk industri blitt som våre banker, to big to fail- or to big to jail..

Les mer her fra Cochrane om  hvordan Corporate crime in the pharmaceutical industry is common, serious and

repetitive

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *